Petra NOVOTNÁ
Bakalářská práce
Vývoj kuchařky jako knižního žánru
The Evolution of the Cookbook as a Literary Genre: From Magdalena Dobromila Rettigová to Pohlreich.
Anotace:
Cílem bakalářské diplomové práce bylo provést analýzu českých kuchařek od 19. do konce 20. století a sledovat na nich tyto jevy: grafickou strukturu knihy v kontextu dobové knižní produkce, specifika typografie a sazby, vztah textu a ilustrace, vliv technologií na grafickou podobu knihy, paratextovou výbavu knih a funkční diferenciaci uvnitř daného knižního žánru. Autorka práce postihuje jednotlivá …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to analyse Czech cookbooks from the 19th to the end of the 20th century and to observe these features: the graphic structure of the book in the context of the book production of that time, typography and typesetting specifics, the relationship of the text and illustration, the influence of technology on the graphical structure of the book, the paratextual elements …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2016
Zveřejnit od: 21. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Lenka Pořízková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NOVOTNÁ, Petra. Vývoj kuchařky jako knižního žánru. Olomouc, 2016. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Česká filologie se zaměřením na editorskou práci ve sdělovacích prostředcích
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva