Texturní vlastnosti těstovin – Michaela Vintrlíková
Michaela Vintrlíková
Bakalářská práce
Texturní vlastnosti těstovin
Textural Properties of Pasta
Anotace:
Těstoviny jsou oblíbenou potravinou obsaženou v jídelníčku lidí po celém světě. Pro přijetí výrobku spotřebitelem, musí splňovat vlastnosti kvality, kdy jedním z klíčových parametrů jsou texturní vlastnosti. V případě, že použijeme netradiční surovinu při výrobě těstovin, může dojit k negativnímu ovlivnění jejich texturních vlastností, což je nežádoucí. Proto je důležité tento „efekt“ zvrátit pomocí …víceAbstract:
Pasta is a popular food included in the diet of people all over the world. If it should be accepted by consumers, it must fulfill quality characteristics, where one of the key parameters are textural properties. If a non-traditional raw material is used in the production of pasta, its textural properties may be adversely affected, which is unwanted. Therefore, it is important to prevent this effect …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Markéta Janík Piechowiczová
- Oponent: Sylvie Ondrušíková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita pečiva z netradičních bezlepkových surovin
Veronika Přepechalová -
Vliv způsobu zpracování larev potemníka brazilského na barevné a texturní vlastnosti produktu
Jana Čaloudová -
Texturní vlastnosti prsní a stehenní svaloviny kuřat
Martin Bartl -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Studium vlivu metody přípravy na strukturní, texturní a elektronové vlastnosti niklem modifikovaných TiO\dindex{2}materiálů
Kateřina Kozumplíková -
Texturní vlastnosti hovězího masa
Edelina Memedliaeva -
Texturní a barevné vlastnosti sýrů ošetřených extracelulárními enzymy
Jana Jašková -
Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků
Bach Son Long NGUYEN HUYNH