Irena Lukeštíková

Bakalářská práce

Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího

Nutritional composition and technological processing of domestic fowl
Anotace:
Práce se zabývá produkcí, jatečnými úpravami, členěním děleného masa, požadavky na jakost a zpracováním kuřecího masa. Jsou popsány různé kuchyňské úpravy tepelného zpracování jednotlivých částí kuřete a technologie výroby kuřecích masných výrobků. Je popsána výživová hodnota masa kura domácího a nové možnosti jeho kulinářského využití.
Abstract:
The thesis deals with the production, slaughtering, subdivision of carved meat, quality requirements and processing of chicken meat. Various cooking treatments of the heat treatment of individual parts of the chicken and the technology for the production of chicken meat products are described. The thesis describe the nutritional value of domestic chicken meat and its potential culinary uses.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lukeštíková, Irena. Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe