Bc. Jana Patloková

Diplomová práce

Sledování texturních změn ve vybraných partiích vyzrálého hovězího masa

Monitoring of textural Changes in selected Parts of matured Beef
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vyzrálým hovězím masem. Byl sledován vliv zrání na texturometrické vlastnosti vybraných partií masa. Hodnotil se i vliv plemene a pohlaví zvířete na texturu květové špičky, vysokého a nízkého roštěnce. Texturní profilovou analýzou byly sledovány změny v tvrdosti daných partií.
Abstract:
This thesis deals with mature beef. The effect of aging on textural properties of selected parts of meat. Evaluated the influence of breed and sex of the animal on the texture rump, rib-eye steak and sirloin. Textural profile test were monitored for changes in hardness of the parts.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Patloková, Jana. Sledování texturních změn ve vybraných partiích vyzrálého hovězího masa. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe