Miroslav Jaššo

Bakalářská práce

Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie

Antimicrobial Effect of Selected Food Additives on Bacteria
Anotace:
Polyfosforečnanové tavicí soli jsou dnes běžně používanou součástí tavených sýrů. V práci byl srovnán antimikrobní účinek nově vyvinuté polyfosforečnanové směsi Cremosal AB4 s komerčně již nějakou dobou dostupnou směsí JOHA HBS. Antimikrobní účinek byl testován na osmi grampozitivních kmenech náležících do rodů Staphylococcus, Bacillus, Geobacillus, Clostridium, Enterococcus, Lactococcus a Lactobacillus …více
Abstract:
Making of processed cheese relies on emulsifying salt mixtures containing polyphosphates these days. The antimicrobial effect of a new polyphosphate mixture Cremosal AB4 has been tested, comparing it to the JOHA HBS mixture that has been commercially available for several years. The effect has been observed in vitro on growth of eight gram-positive strains of the genera of Staphylococcus, Bacillus …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jaššo, Miroslav. Antimikrobní působení vybraných potravinářských přídatných látek na bakterie. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin