Lucie NĚMEČKOVÁ
Bakalářská práce
Tropické ovoce ve výživě člověka
Tropical Fruit in Nutrition
Anotace:
Bakalářská práce je věnována tropickému ovoci a jeho použití ve výživě člověka. V práci jsou popsány regionální a pěstitelské podmínky, nutriční charakteristiky vybraného tropic-kého ovoce. Pro vysoký obsah bioaktivních látek mají dietetickou i léčebnou hodnotu. Zpracovávají se na šťávy, používají se do pečiva, zmrzlin a na výrobu marmelád. Šťáva tropického ovoce se používá čerstvá, konzervovaná, v …víceAbstract:
The aim of this work was to present tropical fruit and its influence on human nutrition. This work gave a description of regional and growing conditions and nutritional profiles of choosen tropical fruit. Owing to its high number of vitamins it has got dietary and curative value. It is processed for juice, baked goods, ice-cream and marmelade. Tropical fruit juice is used fresh, tinned, bottled, as …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2014
Zveřejnit od: 29. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NĚMEČKOVÁ, Lucie. Tropické ovoce ve výživě člověka. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová