Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase – Kateřina Pašková
Kateřina Pašková
Bakalářská práce
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Nutritional manipulations in pigs and their effect on fatty acid profile in pork
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo získat informace o výživových manipulacích u prasat a z nich vyplývající závislost na profilu mastných kyselin ve vepřovém mase. Chov prasat má v České republice dlouholetou tradici, a to hlavně díky tomu, že prasata patří mezi nejvýkonnější hospodářská zvířata. Jejich chov je vysoce rentabilní, pokud farma dosahuje nadprůměrné užitkovosti. Farmy se neustále modernizují …víceAbstract:
The aim of this work was to obtain information on nutrition manipulations for pigs and the ensuing dependence on the profile of fatty acids in pork. Pig farming in the Czech Republic has a long tradition, mainly due to the fact that pigs are among the most powerful livestock. Their breeding is highly profitable. Farms are constantly upgraded to be competitive. Pork consumption in the Czech Republic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAŠKOVÁ, Kateřina. \textit{Výživové manipulace u~prasat a~jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/vy9tky/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková -
Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu
Monika Žáková -
Analýza asociace polymorfismu UASMS2 v genu leptin s intramuskulárním tukem a marblingem u skotu
Kristýna Klementová -
Vliv výživy na kvalitu intramuskulárního tuku
Pavla Dundáčková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Variabilita markeru TG5 a asociace k obsahu intramuskulárního tuku a marblingu u skotu
Hana Grosová -
Vliv výživy na obsah a kvalitu intramuskulárního tuku kanečků
Barbora Procházková -
Vliv různé hladiny přídavku krmiv s vyšším podílem nenasycených mastných kyselin na kvalitu intramuskulárního tuku ve vepřovém mase.
Karel Vehovský
Název
Vložil
Vloženo
Práva