Bach Son Long NGUYEN HUYNH

Disertační práce

Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků

The Effects of Selected Phosphate Salts and Hydrocolloids on the Texture Properties of Meat Products
Abstract:
Cílem dizertační práce byla studie vlivu různých typů fosforečnanů a jejich koncentrací a dále hydrokoloidů (karagenanů) na texturní parametry modelových mělněných masných výrobků vyrobených z mechanicky separovaného drůbežího masa (MDPM). Celkem byly provedeny tři studie. Nejprve byly jednotlivě testovány sodné a draselné soli fosforečnanů, a to v různých koncentracích a hodnocen jejich vliv na vybrané …více
Abstract:
The main aim of this study was to investigate the effects of different concentrations and types of selected phosphate salts and hydrocolloids (i.e. carrageenans) on the textural properties of meat batters made from Mechanically Deboned Poultry Meat (further only MDPM). For this purpose, three independent studies were proposed. Firstly, the effect of different concentrations and types of selected phosphate …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 12. 2012
Zveřejnit od: 14. 12. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 1. 2013

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NGUYEN HUYNH, Bach Son Long. Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.12.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 14. 12. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Doktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin