Bc. Kateřina Kolofiková

Diplomová práce

Příprava ledových čajů a stanovení jejich nutričních znaků

Preparation of Ice Teas and Determination of their Nutritional Characteristics
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na přípravu ledových čajů, jejich nutriční parametry v rámci různých postupů jejich přípravy. Teoretická část shrnuje pěstování čajovníků a výrobu matcha čaje. Dále pojednává o nutričním složení čajových listů či čajů. V praktické části byly vyrobeny ledové matcha čaje třemi rozdílnými technologickými postupy. U připravených vzorků byla provedena stravitelnost, obsah minerálních …více
Abstract:
The thesis is focused on the preparation of ice teas, especially on their nutritional parameters within the various procedures of their preparation. The theoretical part summarizes the cultivation of tea trees and the production of matcha tea. Furthermore, it deals with the nutritional composition of tea leaves or teas. Regarding experimental part, ice matcha teas were made by three different technological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kolofiková, Kateřina. Příprava ledových čajů a stanovení jejich nutričních znaků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin