Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020 – Bc. Denisa ŘEZÁČOVÁ
Bc. Denisa ŘEZÁČOVÁ
Diplomová práce
Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020
Hydrolysis of microbial biomass for food supplements
Anotace:
Mikrobiální biomasa reprezentovaná kvasničnou biomasou je důležitým zdrojem vitamínů skupiny B a cennou bílkovinou. V extrémních případech, jako jsou např. těžké pooperační stavy nebo zatížení vrcholovým sportem, je třeba dodat potřebnou energii a vitamíny v tekutém stavu. Ztekucení biomasy je prováděno hydrolýzou. Diplomová práce se zabývá vývojem technologií ztekucení biomasy.Abstract:
Microbial biomass represented by yeast biomass is an important source of B-complex vi-tamins and it is a valuable protein. Under the extreme conditions, such as severe post-operative conditions or high physical load conditions, the energy and vitamins should be supplied in liquid form. Liquefaction of biomass is made by hydrolysis.Diploma thesis is dealing with the development of biomass liquefaction …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14550
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŘEZÁČOVÁ, Denisa. \textit{Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/w5ijnv/.
Jak správně citovat práci
ŘEZÁČOVÁ, Denisa. Hydrolýza kvasničné biomasy pro potravinářské doplňky - součást projektu MPO ČR FI390195020. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin