Bc. Helena FOMICZEWOVÁ

Diplomová práce

Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů

The influence of Tecome lapacho on the growth of selected types of prokaryotic and eukaryotic organisms
Anotace:
Diplomová práce je věnována rostlině Tecome lapacho. Čajový odvar připravený z této rostliny svými bioaktivními látkami příznivě působí na lidský organismus. Kromě toho vědecké výzkumy ukazují, že lapacho vykazuje antibakteriální, antivirové, antimykotické a antiparazitické účinky. Cílem práce bylo vyrobit a testovat extrakt rostliny Tecome lapacho na jeho potenciální antibakteriální a antimykotické …více
Abstract:
This thesis deals with the plant called Tecome lapacho. Tea prepared from this plant has a positive influence on human organism, because of its bioactive substances. The scientific researches reflect lapacho{\crq}s antibacterial,antivirus, antimycotic and antiparatrophic effects. This work{\crq}s ambition was to produce an extract of Tecome lapacho plant and to test it for potential antibacterial and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2008
Zveřejnit od: 19. 5. 2008
Identifikátor: 8047

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

FOMICZEWOVÁ, Helena. Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin