Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů – Bc. Helena FOMICZEWOVÁ
Bc. Helena FOMICZEWOVÁ
Diplomová práce
Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů
The influence of Tecome lapacho on the growth of selected types of prokaryotic and eukaryotic organisms
Anotace:
Diplomová práce je věnována rostlině Tecome lapacho. Čajový odvar připravený z této rostliny svými bioaktivními látkami příznivě působí na lidský organismus. Kromě toho vědecké výzkumy ukazují, že lapacho vykazuje antibakteriální, antivirové, antimykotické a antiparazitické účinky. Cílem práce bylo vyrobit a testovat extrakt rostliny Tecome lapacho na jeho potenciální antibakteriální a antimykotické …víceAbstract:
This thesis deals with the plant called Tecome lapacho. Tea prepared from this plant has a positive influence on human organism, because of its bioactive substances. The scientific researches reflect lapacho{\crq}s antibacterial,antivirus, antimycotic and antiparatrophic effects. This work{\crq}s ambition was to produce an extract of Tecome lapacho plant and to test it for potential antibacterial and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2008
Zveřejnit od: 19. 5. 2008
Identifikátor:
8047
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FOMICZEWOVÁ, Helena. \textit{Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/w7emko/.
Jak správně citovat práci
FOMICZEWOVÁ, Helena. Vliv Tecome lapacho na růst vybraných druhů prokaryotických a eukaryotických organismů. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biologické vlastnosti komplexů naftochinonu lawsonu
Michal DOUPOVEC -
Extrakce silic kmínu pomocí superkritické fluidní extrakce (SFE)
Sabina Szabó -
Experimentální ověření extrakce parazitních RC komponent (PEX extrakce) s
Vít Buzek -
Extrakce událostí z webové stránky
Lukáš Vavřík -
Extrakce informací z jídelních lístků
Šárka Melicharová -
Možnosti extrakce lipidů
Dominik Černý -
GPU akcelerace extrakce řezu z voxelového pole
Filip Čáp -
Extrakce multimediálních dat pro úložiště ModeShape
Robert Šiška