Julie Marková
Bakalářská práce
Falšování rostlinných produktů
Adulteration of plant products
Anotace:
Falšování potravin a nápojů na rostlinné bázi provází člověka od nepaměti. Falšovat lzeprakticky všechno. Způsoby falšování jsou rozmanité a výrobci, či dodavatelé stále vymýšlejínové způsoby, jak zákazníka obelstít. Hlavním poháněcím nástrojem pro takové počínání jevidina zisku.Mezi nejčastější případy ošizených či nekorektních výrobků se řadí ovocné šťávy,džemy a marmelády, ovocná pyré, sirupy, rostlinné …víceAbstract:
Adulteration of food and beverages on a plant basis has accompanied people since timeimmemorial. Almost everything can be adulterated. Ways how to adulterate are diverseand manufacturers and suppliers are still inventing new methods how decievecustomers. The mainspring of these activities is the vision of profit.The most frequent examples of not genuine products are fruit juices, jamsand marmalades …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Unsupervised Machine Learning Methods for Behaviour Analysis and Anomaly Detection in University Environment
Pavel Strnad -
Odhalování falšování rostlinných olejů
Petra Hájková -
Falšování rostlinných olejů v kosmetice
Tereza Dudková -
Detekce falšování rostlinných olejů pomocí impedanční spektroskopie
Tereza Měřínská -
Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin
Dana Žížalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva