Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení – Bc. Věra BIGASOVÁ
Bc. Věra BIGASOVÁ
Diplomová práce
Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení
Preparation and qualitative evaluation of pasta with various portion of quinoa flour
Anotace:
Merlík čilský (Chenopodium chinoa) patří mezi nutričně velice hodnotné plodiny s mnohostranným využitím. Cílem této práce bylo otestovat možnosti výroby těstovin s různým podílem merlíkové mouky a vyhodnotit jejich vybrané kvalitativní vlastnosti. Práce zahrnuje kvalitativní a senzorické hodnocení merlíkovo-semolinových těstovin obsahujících různý podíl merlíkové mouky (0-90 %) a těstovin s obsahem …víceAbstract:
Quinoa (Chenopodium quinoa) is a very nutritionally valuable crop with versatility. The aim of this work was a practical experiment to test the possibility of pasta production with different proportions of quinoa flour and evaluate their selected qualitative properties. The thesis includes also photos of pasta production and the results of questionnaires summarizing the views of consumers on pasta …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jana Pexová-Kalinová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BIGASOVÁ, Věra. \textit{Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/wejjoo/.
Jak správně citovat práci
BIGASOVÁ, Věra. Příprava těstovin s různým podílem merlíkové mouky a jejich kvalitativní hodnocení. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva