Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin – Ing. Eva Kroft
Ing. Eva Kroft
Diplomová práce
Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin
Capabilities of o-TOF-ICP-MS for Elementary Analysis of Food Samples
Anotace:
Předložená práce byla věnována možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin. Byly optimalizovány parametry nastavení přístroje s cílem stanovení co možná největšího množství prvků, a to při zachování nejlepších analytických charakteristik. Byla nalezena vhodná koncentrační rozmezí pro stanovení jednotlivých prvků, provedena byla volba pracovních izotopů a porovnávacího prvku …víceAbstract:
The present work was devoted to the possibility to use o-TOF-ICP-MS technology in the analysis of elements in blood. Parameters of the instrument setting were optimized with the aim to determine as much as possible elements while the best analytical characteristics are maintained. Suitable concentration ranges for the determination of individual elements were found and the choice of working isotopes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
- Vedoucí: Ing. Lenka Husáková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kroft, Eva. Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Multiprvková analýza vzorků životního prostředí metodou ICP-MS
Martina Piroutková -
Nové možnosti odstranění interference matrice při multielementární analýze reálných vzorků metodou ICP-TOF-MS
Tereza Šídová -
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Iva Nedělková -
Nové možnosti odstranění interference matrice při multielementární analýze reálných vzorků metodou ICP-TOF-MS
Tereza Šídová -
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Iva Nedělková -
Odstranění interference matrice při analýze vzorků životního prostředí metodou ICP-MS
Lenka Chalupová -
Využití chemických modifikátorů pro odstranění interference matrice při multielementární analýze technikou ICP-MS
Jana Bohuslavová