Bc. Magda ŠOMANOVÁ

Diplomová práce

Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

Monitoring nutritional parameters ostrich, turkey and guinea meat in organic farming
Anotace:
Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem …více
Abstract:
This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determination of the water kontent, the water-holding kapacity, total protein, fat extraction and texture profil of meat. Selected meat (ostrich, turkey and guineafowl) were purchased at an organic farm and stored in a freezer at -18°C. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin, pepsin and the combined method …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15035

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠOMANOVÁ, Magda. Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu . Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin