Marek Zbořil

Bakalářská práce

Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii

Technology of Growing and Processing of Edible Mushrooms and Their Use in Gastronomy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá jedlými houbami z gastronomického hlediska. Je v ní zařazena obecná charakteristika jedlých hub, technologie pěstování, zpracovaní a využití v gastronomii. Dále obsahuje životní cyklus hub, seznámení s využitelnými houbami v gastronomii, jejich sběr a konkrétní kulinářské úpravy, nápady a recepty.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the edible mushrooms from the gastronomic point of view. It includes the general characteristics of edible mushrooms, technology of cultivation, processing and utilization in gastronomy. It also contains a mushroom life style, familiarization with usable mushrooms in gastronomy, their collection and specific culinary arrangements, ideas and recipes.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zbořil, Marek. Technologie pěstování a zpracování jedlých hub a jejich využití v gastronomii. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii