Ekonomika výroby piva použitím přímého a nepřímého ohřevu varny – Bc. Miloš Láznička
Bc. Miloš Láznička
Diplomová práce
Ekonomika výroby piva použitím přímého a nepřímého ohřevu varny
Economics of beer production with direct and indirect brewhouse heating.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá ekonomikou výroby piva Plzeňského-stylu dvěma rozdílnými způsoby ohřevu dvou varen za použití stejných surovin, infuzního a dekokčního způsobu rmutování, svrchního a spodního kvašení se zřetelem na senzoriku vyrobeného piva. První část je věnována použití a přípravou surovin pro vaření piva, rozdílným technologiím pro ohřev varny a senzorickému srovnání uvařeného piva. Ve …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the economy of brewing Pilsner-style beer in two diverse ways of heating two brewhouses using the same raw materials, infusion and decoction method of mashing, top and bottom fermentation regarding the sensory profile of the produced beer. The first part is devoted to the use and preparation of raw materials for brewing, different technologies for heating the brewhouse …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Ladislav Chládek, CSc.
- Oponent: Jiří Bradna, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Technická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Technická fakultaMagisterský studijní program:
Obchod a podnikání s technikou
Práce na příbuzné téma
-
Comparison of Technologies for Multiplatform Mobile Applications Development
Jan Crha -
Comparison of messaging technologies in hybrid cloud and edge solutions
Michal Slavík -
Comparison of ARKit, ARCore and supported rendering technologies in iOS development
Miriam Cabadajová -
Porovnání ekonomiky technologie vaření svrchně kvašeného piva nanopivovarem Braumeister s přímým ohřevem topnou spirálou a nanopivovarem BrauEule s nepřímým ohřevem párou
Miloš Láznička -
Mikroorganismy významné v technologii výroby piva
Zbyněk Zemánek -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů piv vyrobených různou technologií
Dominik BUDÍN -
Laboratorní analýza svrchně kvašeného piva
Marcela WOLFOVÁ -
Možnosti výroby svrchně kvašených piv a jejich vlastnosti
Zdeněk Zika
Název
Vložil
Vloženo
Práva