Ing. Nikola Osičková

Bakalářská práce

Mykotoxiny ve víně.

Mycotoxins in Wine
Anotace:
Bakalářská práce „Mykotoxiny ve víně“ se v první části zaměřuje na obecný přehled o mykotoxinech, popisuje všeobecně významné mykotoxiny, příčiny jejich vzniku v potravinách a toxicitu. Je zde stručně popsáno několik skupin hlavních mykotoxinů rozdělených dle jejich struktury. Následují hlavní kapitoly této práce, kde se nejprve pojednává o nejznámnějších mikroorganismech produkujících mykotoxiny, …více
Abstract:
The first part of the bachelor thesis „Mycotoxins in Wine“ focuses on a general overview of mycotoxins and describes generally important mycotoxins, the causes of their formation in food and their toxicity. Then it briefly describes several groups of major mycotoxins divided according to their structure. The main chapters of the thesis that follow discuss the best-known mycotoxin-producing microorganisms …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství