Barbora Daňková

Bakalářská práce

Použití umělých sladidel ve výživě

The use of artificial sweeteners in nutrition
Anotace:
Bakalářská práce „Využití umělých sladidel ve výživě“ vytváří ucelený a přehledný souhrn umělých sladidel, s nimiž se může spotřebitel setkat na českém a potažmo i evropském maloobchodních trhu. Tato umělá sladidla jsou velmi často součástí běžně dostupných potravin a nápojů, které na denní bázi konzumujeme, a významnou měrou tak ovlivňují výživu člověka, zejména s ohledem na množství přijímaných kalorií …více
Abstract:
The bachelor's thesis "The use of artificial sweeteners in nutrition" creates a comprehensive and clear summary of artificial sweeteners, which the consumer may find in the Czech and also in the European retail market. These artificial sweeteners are very often part of the commonly available foods and beverages that we consume on a daily basis, and thus they can significantly affect human nutrition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin