Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné – Bc. Stanislav Škrobák
Bc. Stanislav Škrobák
Diplomová práce
Vliv doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné
Influence of time of maceration on the amount of yeast assimilable nitrogen in must of grape vine.
Anotace:
Tato diplomové práce se zabývá vlivem doby macerace na množství asimilovatelného dusíku u moštů révy vinné. V literární části je obecně popsána role dusíku v révě vinné a problematika asimilovatelného dusíku, tedy dusíku využitelného kvasinkami. V experimentální části byly vybrány 2 odrůdy, "Tramín" a "Rulandské bílé". Hrozny těchto odrůd byly po odstopkování a pomletí macerovány 48 hodin. Od každé …víceAbstract:
This diploma thesis is deal with influence of maceration period on the amount of yeast assimilable nitrogen that it is in wine must. In literary part I generally described role of nitrogen in vine and yeast assimilable nitrogen. In experimental part were choosen two varieties, "Tramín" and "Rulandské bílé". The grapes of these varieties were macerated for 48 hours after stemming and milling. Both of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Miloš Vidlář, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva