Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků – Monika Kadlecová
Monika Kadlecová
Bakalářská práce
Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků
The application of colorimetry in relation to the sensory evaluation of bakery products
Anotace:
Tato práce se zabývala možností přidání silic do základního receptu pro přípravu houstiček a jejich následného vlivu na konečný výrobek. Byl sledován vliv na specifický objem pečiva, který se přidáním silice výrazně neměnil. Hodnotila se také barva výrobků, kdy jsme vycházeli z předpokladu, že čím tmavší, tím větší množství akrylamidu. A protože je akrylamid genotoxický, mutagenní, neurotoxický a …víceAbstract:
This work was concerned with the possibility of adding essential oils to the basic recipe for the preparation of rolls and their subsequent effect on the final product. The effect on the specific volume of baked goods was monitored, which did not change significantly with the addition of essential oil. The color of the products was also evaluated, based on the assumption that the darker the product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
- Oponent: Kateřina Tomisová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KADLECOVÁ, Monika. \textit{Použití kolorimetrie ve vztahu k~senzorickému hodnocení pekařských výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/wuoynd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Pekařské výrobky s nutričně výhodným složením tuku
Klára Nohynková -
Strategická analýza okolí podniku Kompek kombinát pekařské a cukrářské výroby, spol. s.r.o.
Martin Musil -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Statistická analýza výsledků výroby a odbytu rodinné pekárny Dymák
Kamil Předota -
Využití kolorimetrie pro hodnocení jakosti pekárenských výrobků
Martin Rychtařík
Název
Vložil
Vloženo
Práva