Monika Kadlecová

Bakalářská práce

Použití kolorimetrie ve vztahu k senzorickému hodnocení pekařských výrobků

The application of colorimetry in relation to the sensory evaluation of bakery products
Anotace:
Tato práce se zabývala možností přidání silic do základního receptu pro přípravu houstiček a jejich následného vlivu na konečný výrobek. Byl sledován vliv na specifický objem pečiva, který se přidáním silice výrazně neměnil. Hodnotila se také barva výrobků, kdy jsme vycházeli z předpokladu, že čím tmavší, tím větší množství akrylamidu. A protože je akrylamid genotoxický, mutagenní, neurotoxický a …více
Abstract:
This work was concerned with the possibility of adding essential oils to the basic recipe for the preparation of rolls and their subsequent effect on the final product. The effect on the specific volume of baked goods was monitored, which did not change significantly with the addition of essential oil. The color of the products was also evaluated, based on the assumption that the darker the product …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Ing. Lucie Jurkaninová, Ph.D.
  • Oponent: Kateřina Tomisová, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Bakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses wuoynd wuoynd/2
23. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.