Antonín Puskarčík

Bakalářská práce

Rozdílné pěstitelské technologie u chmele

Different cultivation technology of the hops
Anotace:
Hlávky chmele otáčivého (Humulus lupulus L.) jsou klíčovým komponentem ve výrobě piva poskytujícím hořkost, aroma a antimikrobiální vlastnosti. Dnešní trend biopotravin se promítl i do pivovarnictví, které tak začalo vyžadovat chmel v bio kvalitě. Navíc nové poznatky ohledně pozitivních účinků sekundárních metabolitů chmele na širokou škálu nemocí mohou přispět ke zvýšení poptávky po biopivu. Pěstování …více
Abstract:
Cones of hops (Humulus lupulus L.) are a key component in the production of beer, providing bitterness, aroma and antimicrobial properties. Today's organic food trend was also reflected in the brewing industry, which has begun to require hops in organic quality. In addition, new evidence of the positive effects of hop secondary metabolites on a wide range of diseases may contribute to increased demand …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ww3np1 ww3np1/2
10. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
10. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.