Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů. – Bc. Lukáš Kadlec
Bc. Lukáš Kadlec
Diplomová práce
Hodnocení bobtnavosti dehydratovaných produktů.
Evaluation of swelling of dehydrated products
Anotace:
Diplomová práce byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Brně v letech 2019/2020. Teoretická část se věnuje aktivitě vody v potravinách, sušením ovoce a zeleniny, lyofilizací, bobtnavostí dehydratovaných výrobků a jejich látkovým složením. V experimentální části bylo u různých vzorků ovoce a zeleniny získaných odlišnými způsoby …víceAbstract:
The diploma thesis was elaborated at the Institute of Post-Harvest Technology of Horticultural Products of the Faculty of Horticulture of Mendel University in Brno in 2019/2020. The theoretical part is devoted to water activity in food, drying of fruits and vegetables, lyophilization, swelling of dehydrated products and their substance composition. In the experimental part, water activity, dry matter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová