Ing. Hana BÍLKOVÁ

Diplomová práce

Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst

Influence of additives on rheological properties of wheat flour doughs
Anotace:
V diplomové práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použitá aditiva byly monoacylglycerol Rimulsoft a kyselina L-glutamová v jejich vhodně zvolených zastoupeních. Vlastnosti těst byly hodnoceny na základě chemických analýz, dále reologickými měřeními na farinografu. Pekárenské výrobky byly podrobeny senzorickým analýzám. Cílem práce bylo zjistit nejen účinek jednotlivých …více
Abstract:
The aim of this work was to study the influence of additives which were added to wheat flour dough. Used additives were monoacylglycerol Rimulsoft and glutamic acid in their suitable selected additions. Properties of doughs were evaluated on the basis of chemical analyses, further rheological measurements on the farinograph. Bakery products were subjected to sensory analyses. The aim of this work was …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12515

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BÍLKOVÁ, Hana. Vliv aditivních látek na reologické vlastnosti pšeničných těst. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma