Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek – Martin Bradáč
Martin Bradáč
Bakalářská práce
Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek
The effect of different types of fats on wafers properties
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá využitím různých tuků v pečivárenském průmyslu. Vliv tuků byl zkoumán na oplatkách. V práci byl zkoumáno vliv tuku na strukturní vlastnosti oplatek. Pro změření textury byl využit texturometru. Získaná data byly potom mezi sebou porovnána a bylo zjištěno, zda měl tuk vliv na strukturu oplatek. Bylo také využito senzorického hodnocení. Pomocí senzorické analýzy bylo možné …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the use of various fats in the baking industry. The effect of fats was investigated on wafars. The effect of fat on structural properties of wafers was investigated. A texturometer was used to measure the texture. The obtained data were then compared with each other and it was determined whether the fat had an effect on the structure of wafers. Sensory evaluation was …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bradáč, Martin. Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry
Barbora Přesličková -
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková