Radoslav Šenk

Bakalářská práce

Aplikace sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků

Application of Sterilization in Dairy Products
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje aplikaci sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků. V první části je teoreticky popsán rozdíl v tepelných záhřevech a jejich dopad na inaktivaci mikroorganizmů. Druhá část se věnuje možné mikrobiální kontaminaci mléka a mléčných výrobků a popisuje jednotlivé druhy tepelného záhřevu, včetně porovnání jejich výhod a nevýhod. Třetí část je věnována změnám mléka a …více
Abstract:
This Bachelor thesis deals with an application of sterilization of milk and dairy products. The first part theoretically describes differences between thermal heating and their impact on inactivation of microorganisms. The second part is devoted to microbial contamination of milk and dairy products. It describes the various types of thermal heating, including a comparison of their advantages and disadvantages …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šenk, Radoslav. Aplikace sterilačního záhřevu u mléka a mléčných výrobků. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma