Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách. – Bc. Pavla WOLFOVÁ
Bc. Pavla WOLFOVÁ
Diplomová práce
Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.
The influence of culinary processing on content of biogenic amines and polyamine in selected edible mushrooms.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo stanovení biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) metodou kapalinové chromatografie HPLC, konkrétně histaminu (HIM), tyraminu (TYM), 2 fenylethylaminu (PEA), tryptaminu (TRM), sperminu (SPM), spermidinu (SPD) a putrescinu (PUT) v klouzku strakoši ( Suillus variegatus, (Sw.) Kuntze) a suchohřibu hnědém ( Boletus badius, Fr.). Práce byla zaměřena na vliv kuchyňských úprav …víceAbstract:
The intention of this dissertation was an assessment of biogenic amines (BA) and polyamines (PA) by the usage of high-performance liquid chromatography (HPLC), in the concrete histamine (HIM), tyramine (TYM), 2-phenyl ethylamine (PEA), tryptamine (TRM), spermine (SPM), spermidine (SPD) and putrescine (PUT) in Velvet Bolete ( Suillus variegatus, (Sw.) Kuntze) and Bay Bolete ( Boletus badius, Fr.). The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WOLFOVÁ, Pavla. \textit{Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/xauyit/.
Jak správně citovat práci
WOLFOVÁ, Pavla. Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Biologie a ochrana zájmových organismů
Práce na příbuzné téma
-
Změny složek rostlinných olejů během tepelné úpravy a skladování
Růžena VAŠKOVÁ -
Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě
Annemarie Hamplová -
Vliv skladování a technologických úprav na obsah vybraných biologicky aktivních látek u netradičních obilovin
Eva Koubová -
Sledování obsahu biogeních aminů a polyaminů během skladování a tepelných úprav skopového masa.
Lucie TOTHOVÁ -
Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků
Kamil Šín
Název
Vložil
Vloženo
Práva