Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena – Bc. Monika Pulchartová
Bc. Monika Pulchartová
Diplomová práce
Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena
Cold-brew beverage prepared from coffee cherries
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá chemickými a fyzikálními vlastnostmi různě připravených nálevů kávovníkových třešní. V teoretické části jsou popsány kávovníkové třešně a jejich biologicky aktivní látky. Dále jsou popsány další vedlejší produkty průmyslu zpracování kávy a jejich případné využití. V závěru teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v praktické části. Praktická část se zabývá …víceAbstract:
This thesis examines the chemical and physical properties of infusions of coffee cherries prepared in various ways. In the theoretical part, coffee cherries and their biologically active substances are described. There is also a section about other by-products of the coffee processing industry and their potential use. At the end of the theoretical part, the methods that were used in the practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pulchartová, Monika. Kávové třešně jako materiál pro přípravu nápoje za studena. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Speciační analýza chromu v biologických materiálech pomocí HPLC-ICP-MS
Radka PECHANCOVÁ -
Synthesis of thio-arsenic species and their determination using HPLC-ICP-MS
Martyna Sadowska -
HPLC MS biologicky významných sloučenin
Ondřej Polanský -
Aplikace MALDI MS pro analýzu biologicky aktivních látek
Kateřina Coufalíková -
Analýza metaloproteinů pomocí LC-MS
Markéta Procházková