Porovnání metod pro stanovení obsahu anthokyanů v plodech bezu černého. – Lenka KRATOCHVÍLOVÁ
Lenka KRATOCHVÍLOVÁ
Bakalářská práce
Porovnání metod pro stanovení obsahu anthokyanů v plodech bezu černého.
Comparison of methods for determination the anthocyanins content in elderberries.
Anotace:
Obsah anthokyanů byl zjišťován v plodech bezu černého (Sambucus nigra L.) třemi metodami: metodou uvedenou v Českém lékopisu 2017 a dodatku 2019, pH diferenciální metodou, kterou uvádí ve své diplomové práci uvádí Bc. Kateřina Javorská a metodou kalibrační, kterou uvádí ve své diplomové práci Bc. Markéta Matějková. V bakalářské práci jsou shrnuty výsledky jednotlivých metod a jejich porovnání. Z výsledků …víceAbstract:
The content of anthocyanins in elderberry (Sambucus nigra L.) was determined by three methods: the method described in the Czech Pharmacopoeia 2017 and its Appendix 2019, the pH differential method, which was used in the bachelor thesis of Bc. Kateina Javorská and the calibration method, which was used in the bachelor thesis of Bc. Markéta Matějková. The results of these methods and their comparison …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRATOCHVÍLOVÁ, Lenka. \textit{Porovnání metod pro stanovení obsahu anthokyanů v plodech bezu černého.}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/xfp2ak/.
Jak správně citovat práci
KRATOCHVÍLOVÁ, Lenka. Porovnání metod pro stanovení obsahu anthokyanů v plodech bezu černého. . Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Mu-Chu
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika zástupců rodu Carlavirus infikující bez černý (Sambucus nigra L.)
Karolína VAVROUŠKOVÁ -
Viry bezu černého (Sambucus nigra L.) v kulturním patosystému
Lucie SOCHORCOVÁ -
Charakteristika RNA viromu bezu černého (Sambucus nigra)
Hana NOVOTNÁ -
Stanovení významných obsahových látek bezu černého [Sambucus nigra L.] z různých lokalit
Veronika Badinová -
Využití květů a plodů bezu černého (Sambucus nigra L.) a plodů brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus L.) v potravinářském průmyslu
Eva Rozprýmová -
Pěstování, sklizeň a zpracování rakytníku řešetlákového (Hippophäe rhamnoides) na půdách v LFA a návrh užitného vzoru výroby bylinného léčivého likéru z jeho plodů ve směsi s plody bezu černého (Sambucus nigra).
Marcela HAVLÍKOVÁ -
Stabilita biologicky aktivních látek květenství bezu černého (Sambucus nigra L.) při zpracování
Renata SUCHÁ -
Anthokyany pšenic s barevným zrnem
Marie Eliášová
Název
Vložil
Vloženo
Práva