Vliv mastných kyselin ve výživě člověka – Alena Bušinová, DiS.
Alena Bušinová, DiS.
Bakalářská práce
Vliv mastných kyselin ve výživě člověka
Effects of Fatty Acids on Human Nutrition
Anotace:
Tuky a mastné kyseliny jsou podstatnou a nevyhnutelnou součástí lidské stravy. Jejichnadměrný přísun stravou je spojen především s obezitou, vysokým krevním tlakema rizikem kardiovaskulárních chorob. Mastné kyseliny jsou součástí většiny lipidůa dokáží je syntetizovat všechny organismy. I přes tuto skutečnost jsou ale některénepostradatelné a jejich příjem je nezbytný.Dělení mastných kyselin z chemického …víceAbstract:
Lipids and fatty acids are substantial and unavoidable component of human nutrition.Their excess intake in food is connected especially with obesity, high blood pressureand risk of cardiovascular diseases. Fatty acids are a part of most lipids and all organismscan synthetize them. Despite this fact, some fatty acids are essential and theirintake is necessary.From a chemical point of view, the division …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR
Roman MIKŠÍK -
Mastné kyseliny v různých druzích potravin
Dana JELÍNKOVÁ -
Vliv přídavku lněného semena na kvalitu vepřového masa
Tereza Valášková -
Kyselina eikosapentaenová a její význam v lidském organizmu
Petra Břízová -
Nitro-fatty acids as potential endogenous regulators of macrophage essential physiological functions.
Hana Vereščáková -
Screening of PAHs concentrations and determination of the total fat content and fatty acid profile of traditionally smoking fish in Central region of Cameroon.
Kateřina Šrámková -
Determination of the total fat content and fatty acid profile of selected Cambodian smoked fish
Kateřina Holmanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses xgjpc8 xgjpc8/2
21. 4. 2018