Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub – Bc. Marcela Hádrová
Bc. Marcela Hádrová
Diplomová práce
Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub
Antioxidant Activity of Selected Edible Wild Mushrooms
Anotace:
U volně rostoucích jedlých hub pocházejících ze dvou lokalit ? Dubné v jižních Čechách a Ivanovice na Hané na jižní Moravě, byla stanovena antioxidační aktivita metodou zhášecího potenciálu volných radikálů činidla DPPH v rozsahu 1,32 až 17,80 mg ekvivalentu kyseliny askorbové na 1 g sušiny vzorku a celkový obsah fenolů za použití činidla Folin-Ciocalteu v rozmezí 0,62 až 11,12 mg ekvivalentu kyseliny …víceAbstract:
Wild edible mushrooms - they were collected in Dubné in southern Bohemia and in Ivanovice na Hané in southern Moravia, were analyzed for antioxidant scavenging capacity DPPH ranges from 1.32 to 17.80 mg ascorbic acid in1g dw, for total phenols by Folin-Ciocalteu reagent ranged from 0.62 to 11.12 mg gallic acid equivalent in 1g dw. The results were statistically analyzed. There was found middle correlation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zveřejnit od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hádrová, Marcela. Antioxidační aktivita u vybraných druhů volně rostoucích jedlých hub. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku technického konopí Cannabis sativa na antioxidační aktivitu u laboratorních potkanů
Lenka Urbánková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Vliv kombinace záhřevu a přídavku silic do jablečno-řepného moštu na jeho antioxidační aktivitu
Jan Jiruška -
Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
Veronika Tioková -
Srovnání obsahu bioakativních látek a těžkých kovů u hub z různých oblastí ČR.
Oldřich Skákal