Prebiotika a jejich využití v potravinářství – Ing. David Šilha
Ing. David Šilha
Bakalářská práce
Prebiotika a jejich využití v potravinářství
Prebiotics and their utilization in food Industry
Anotace:
Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností.Abstract:
Probiotics, prebiotics and their positive effect on human helth are frequently discussed topics these days. This bachelor thesis summaries current scientific knowledge of effects of probiotics and pebiotics on human organism, their utilisation in food industry and determination properties of prebiotics.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 9. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Vytřasová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šilha, David. Prebiotika a jejich využití v potravinářství. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv hlívy ústřičné na produkci krátkých mastných kyselin střevní mikrobiotou
Irena Němečková -
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin
Andrea Trnková -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ