Enologický potenciál vybraných elit zo šlachtiteľského projektu Lavina – Bc. Bence Jávorka
Bc. Bence Jávorka
Diplomová práce
Enologický potenciál vybraných elit zo šlachtiteľského projektu Lavina
Enologický potenciál vybraných elit ze šlechtitelského projektu Lavina
Anotace:
Diplomová práce nejdřív detailně představuje stav pěstování modrých odrůd na Slovensku. Jsou charakterizované rodičovské odrůdy používané v projektu Lavina z pohledu vinohradnického a enologického. Sledované parametry experimentální části jsou popsané podrobně, jejich důležitost z pohledu kvality vína a senzorického projevu, stejne aj způsob vytvoření senzorického profilu. V experimentální části je …víceAbstract:
Diploma thesis at first introduces the actual state on blue grape varieties cultivation in Slovakia. Parental varieties used in project Lavina are characterized both from viticultural and enological sides. Monitored parameters of the experimental part are described, their importance on wine quality and senzorical character, also the method of defining the senzorical profile of wines. In the experimental …víceAbstract:
Diplomová práca najprv detailne predstavuje stav pestovania modrých odrôd na Slovensku. Sú charakterizované rodičovské odrody používané v projektu Lavina z pohľadu vinohradníckeho a enologického. Sledované parametre experimentálnej časti sú popísané podrobne, ich dôležitosť z pohľadu kvality vína a senzorického prejavu, rovnako ako aj spôsob vytvorenia senzorického profilu. V experimentálnej časti …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Gastronomický cestovní ruch v Makedonii a jeho potenciál
Marija Deskovska