Systémy pro automatizované třídění odpadů obsahujících obaly na potraviny – Jiří Doubrava
Jiří Doubrava
Bakalářská práce
Systémy pro automatizované třídění odpadů obsahujících obaly na potraviny
Automated sorting systems for food packaging waste
Anotace:
V této rešeršní práci se zaměřuji na možnosti automatického třídění potravinových obalů z odpadu. Uvádím zde k tomu běžně využívané metody pro separaci a identifikaci jednotlivých materiálů. Je zde rozebráno i využití umělé inteligence jakožto rozhodovacího prvku identifikace materiálů. Představuji také zařízení některých výrobců, které lze pro tyto potřeby využít, a příklady reálných systémů uvedených …víceAbstract:
This literature survey focuses on options for automated sorting of food packaging from waste streams. Commonly used methods for separation identification of individual materials are presented in this work. The usage of artificial intelligence as a decision-maker for the identification of materials is analyzed here as well. Devices from some manufacturers are also presented which can be used for these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Doubrava, Jiří. Systémy pro automatizované třídění odpadů obsahujících obaly na potraviny. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Identifikace potenciálních oblastí vzniku ztrát a odpadu ve vybraném potravinářském oboru
Jan Vrána -
Identifikace příčin vzniku odpadu v prodejnách potravin
Ilona Opavská -
Identifikace příčin vzniku odpadů potravin ve vybrané prodejně
Adéla Fabiánová -
Identifikace potenciálních oblastí vzniku ztrát a odpadu ve vybraném potravinářském oboru
Jan Karas -
Sledování výskytu patogenních mikroorganismů v potravinovém odpadu po přídavku různých aditiv
Lenka Tomková -
Identifikácia potenciálnych oblastí vzniku strát a odpadu vo vybranom potravinárskom obore
Patrik Varholik -
Identifikace mikroorganismů v gastroodpadu se zaměřením na kultivační metody
Soňa Procházková -
Dopady růstu třídění komunálního odpadu na rozpočty obcí
Valerie Veselá