Bc. Věra Maňásková

Diplomová práce

Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru

Extraction of Phenolic Acids from Solid Character Plant Foods
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výběrem vhodné extrakční metody k izolaci fenolových kyselin z pevného vzorku rostlinného původu a zjištěním, které z vybraných fenolových látek se ve vzorku nacházejí. Stanovována byla kyselina 4-aminobenzoová, 3,4-dihydroxybenzoová, 4-hydroxybenzoová, vanilinová, kávová, p-kumarová, ferulová, sinapová a vanilin. Výběr vhodné extrakční metody se odvíjel od zjištěného obsahu …více
Abstract:
This thesis deals with the selection of suitable extraction method for the isolation of pheno-lic acids from solid samples of plant origin and finding that the selected phenolic com-pounds in the sample are located. Determined the 4-aminobenzoic acid, 3,4-dihydroxybenzoic, 4-hydroxybenzoic, vanillic, caffeic, p-coumaric, ferulic, sinapic and vanillin. Selection of a suitable extraction method was based …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Hanuštiak

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Maňásková, Věra. Extrakce fenolových kyselin z rostlinných potravin pevného charakteru. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe