Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích – Bc. Nikoleta Lanczová
Bc. Nikoleta Lanczová
Diplomová práce
Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích
Determination of minerals and trace elements in matcha teas
Anotace:
Teoretická část diplomové práce zahrnuje výrobu zeleného čaje s bližším zaměřením na čaj matcha, dále uvádí chemické složení se zaměřením na obsah minerálních prvků. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu minerálních prvků v čajích matcha a jejich jednotlivých výluzích pomocí metody ICP-MS a spektofotometrické stanovení fosforu. Čaj matcha je bohatý zejména na prvky na Mn, Cu, Mg, P.Abstract:
The theoretical part of the thesis includes the production of green tea with a closer focus on matcha tea, followed by the chemical composition focusing on the content of mineral elements. The practical part is focused on determination of mineral elements content in matcha teas and their individual extracts by the ICP-MS method and spectrophotometric determination of phosphorus. The green tea is rich …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lanczová, Nikoleta. Monitoring obsahu minerálních prvků v matcha čajích. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení minerálních prvků ve vybraných druzích sladkovodních řas
Ivana ZATLOUKALOVÁ -
Vliv relativní vzdušné vlhkosti na sorpční vlastnosti vzorků Matcha čaje
Vojtěch Zeman -
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Tereza Koláčková -
Stanovení minerálních prvků v matcha čajích v závislosti na jejich přípravě a po stravitelnosti
Vendula Hebláková -
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Processing, chemical composition and uses of matcha tea - a review
Žaneta Tejmlová -
Stanovení fotosyntetických barviv v čaji matcha Ramanovou spektroskopií
Jiří Seget -
Processing and health benefits of matcha tea - a review
Xuejiao Wei