Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády. – Bc. David ZEMÁNEK
Bc. David ZEMÁNEK
Bakalářská práce
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
Cocoa and its utilisation in production of dark chocolate.
Anotace:
Cílem bakalářské práce je seznámení s úpravou kakaových bobu a kakaa pro výrobu hořké čokolády. Obsahem je charakterizovat kakaové boby a kakao k následnému technologickému zpracování. Důraz je kladen na využití hořké čokolády v gastronomii a zhodnocení příznivých vlivů na zdraví člověka.Abstract:
The goal of my bachelory work is getting acquainted with modification of cocoa beans and cocoa for production of plain chocolate. The subject-matter is to specify cocoa beans and cocoa for the following technological process. The focus is on utilizing of plain chocolate in gastronomy and summarizing of positive influence for the health of human beings.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7962
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZEMÁNEK, David. Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská