Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae) – Monika Ehrenbergerová
Monika Ehrenbergerová
Diplomová práce
Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)
Influence of processing methods on chemical properties of products derived from black pepper (Piper nigrum; Piperaceae)
Anotace:
Tato práce se zabývá charakterizací obsahových látek poměrně unikátní formy pepře, tzv. kampotského červeného pepře. Chemické složení bylo porovnáno s běžně dostupnými formami pepře (černým, bílým, zeleným). Vzorky pocházely z Kambodži, ale i z ostatních produkčních oblastí (Indie, Thajsko). V této studii byl u jednotlivých produktových forem pepře sledován obsah piperinu, flavonoidních látek (pomocí …víceAbstract:
This study focuses on the characterisation of the contents of a rather unique form of pepper, the so-called Kampot red pepper. The chemical composition was compared to commonly available forms of pepper (black, white, green). The samples were delivered from Cambodia, but also from other production regions (India, Thailand). In this study, the contents of piperine, flavonoids (using liquid chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
- Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
EHRENBERGEROVÁ, Monika. \textit{Vliv zpracování na chemické vlastnosti produktů odvozených z pepřovníku černého (Piper nigrum; Piperaceae)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/xv76j1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva