Ftaláty v masných výrobcích v závislosti na době skladování a použitém obalu – Ing. Soňa Bogdanovičová
Ing. Soňa Bogdanovičová
Disertační práce
Ftaláty v masných výrobcích v závislosti na době skladování a použitém obalu
Phthalates in meat products depending on storage periods and used of packages
Anotace:
Práce je zaměřena na stanovení obsahu di-n-butyl ftalátu (DBP) a di-2-ethylhexyl ftalátu (DEHP) v obalech masných výrobků a sledování úrovně migrace ftalátů (PAE) do masných výrobků. Nejvyšší koncentrace DBP a DEHP v analyzovaných obalech byla 89,3 mikro g.dm-2 a 188,0 mikrog.dm-2 původního vzorku. U vybraných analyzovaných obalů byla sledována migrace PAE do masného výrobku v závislosti na době skladování …víceAbstract:
The work is focused on the determination of the content of di-n-butyl phthalate (DBP) and di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP) in packaging meat products and monitoring the level of migration of phthalates (PAE) to meat products. The highest concentration of DBP and DEHP in packaging analyzed was 89.3 micro g.dm-2 and 188.0 micro g.dm-2 of the original sample. Selected analyzed packages was monitored …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Obal jako manipulátor spotřebitele pro nákup zboží
Nikita Novitskiy -
NÁVRH A GRAFICKÉ ŘEŠENÍ OBALU, PROPAGAČNÍCH TISKOVIN A UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČKY PRODUKTU NA ZÁKLADĚ VLASTNÍHO VÝBĚRU ekologický obal
Anna DANIŠOVÁ -
Obal a etiketa produktu z pohledu neuromarketingu
Daniela Hrdličková
Název
Vložil
Vloženo
Práva