Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ

Diplomová práce

Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV

Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method
Anotace:
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné …více
Abstract:
The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2012
  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma