In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže – Bc. Viktorie Špičková
Bc. Viktorie Špičková
Diplomová práce
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Wheat starch in vitro digestibility in relation to digestion of poultry
Anotace:
Kur domácí je nejčastěji chovaný druh ze skupiny hrabavé drůbeže. Pro chovatele je domácí drůbež zajímavá především svým krátkým generačním intervalem a vysokou intenzitou růstu. Pro produkci kuřecího masa se využívají brojleři. Jsou to rychle rostoucí kuřata, cíleně křížená k masné produkci. Většinou se jedná o hybridy, vzniklé tříliniovým křížením. Vlastní výkrm probíhá většinou turnusově ve velkokapacitních …víceAbstract:
The domestic hens are the most frequently breed species from all of the poultry. They are under the high interest of the breeders from the point of short generation interval and very high growth rate. So called broilers are used especially for the production of the chicken meat. These fast-growing types of chicken is targeted primarily to the meat production. Such special hybrid kind was created mostly …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPIČKOVÁ, Viktorie. \textit{In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/xz1zdv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Stravitelnost fosforu u brojlerových kuřat
Lucie Kupčíková -
Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso
Marian Foltyn -
Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR
Eliška Humplová -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření
Eliška Suchomelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva