Miriam Kordíková
Bakalářská práce
Výroba mešních a košer vín
Production of liturgical and kosher wines
Anotace:
Práce pojednává o historii, pravidlech pěstování a podmínkách při zpracování hroznů mešních a košer vín. Obsahuje výčet výrobců mešních a košer vín v České republice. V souvislosti se židovskou kulturou jsou zde popsány významné svátky a jejich spojitosti s gastronomií.Abstract:
The work deals with the history, rules of cultivation and conditions for processing grape grapes and kosher wines. It contains a list of producers of liturgical and kosher wines in the Czech Republic. In connection with Jewish culture, important holidays and their connections with gastronomy are described here.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libuše Vrbová
- Oponent: Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Bio víno na Slovensku
Viktória Škrdlová -
Potenciál výroby přírodních vín v rozvoji Velkopavlovické oblasti
Jan Filip -
Z hospodářských a sociálních dějin moravských Židů: Víno a vinohrady jako hospodářská a religiózní součást života mikulovských Židů v 16. a 17. století
Lucie BAŇAŘOVÁ -
Kóšer vína
Dajana Barancová