Slad jako zdroj biogenních aminů – Bc. Petra Machalová
Bc. Petra Machalová
Diplomová práce
Slad jako zdroj biogenních aminů
Malt as a source of biogenic amines
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu biogenních aminů a polyaminů ve sladech a sladových extraktech. Stanovení obsahu BA byly podrobeny pevné vzorky sladů (34 vzorků), ale i sladové extrakty (5 vzorků). Hlavním cílem praktické části této práce bylo změřit a stanovit vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií zastoupení jednotlivých BA a jejich celkový obsah ve sladech a ve sladových extraktech …víceAbstract:
The aim of the current Master thesis was the monitoring of biogenic amine content and polyamines content in selected malt and malt extracts. Moreover, solid samples of malts (34 samples in total) and also malt extracts (5 samples in total) were subjected to the determination of BA content. The main scope of the practical part of this work was to determine by high-performance liquid chromatography the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Machalová, Petra. Slad jako zdroj biogenních aminů. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Schopnost pivovarských kvasnic snižovat obsah biogenních aminů
Barbora Němcová -
Vývoj obsahu biogenních aminů v procesu výroby piva
Ladislav Štěpánek