Technologie zpracování a kvalita masa uzené makrely – Bc. Antonín KÖLBL
Bc. Antonín KÖLBL
Diplomová práce
Technologie zpracování a kvalita masa uzené makrely
Processing technology and quality of meat smoked mackerel
Anotace:
Byl podrobně popsán technologický proces výroby uzené makrely (Scomber scombrus) se zaměřením na kvalitu svaloviny. U uzených makrel nasolovaných v 6%, 12% a 15% solném láku byla sledována textura svaloviny metodou analýzy profilu textury (TPA) pomocí válcové sondy P 75 a kulové sondy P 1S. Byly hodnoceny texturové vlastnosti svaloviny, jako jsou tuhost, soudržnost, elasticita a žvýkatelnost. Bylo …víceAbstract:
The technological process of smoked mackerel (Scomber scombrus) manufacture was described in detail with a focus on quality of muscle. The smoked mackerel brined in 6%, 12% and 15% of brine was monitored by texture profile analysis (TPA) using a cylindrical probe P 75 and spherical probe P 1S. Textural properties of muscle, such as hardness, cohesiveness, springiness and chewiness were evaluated. With …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2012
Zveřejnit od: 4. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. František Vácha, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KÖLBL, Antonín. Technologie zpracování a kvalita masa uzené makrely. Č. Bud., 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti ovlivňování textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Martin JOHÁNEK -
Zpracování ryb a rybích výrobků
Nikola Pobořilová -
Tradiční metody konzervace ryb v oblasti jihovýchodní Asie
Kateřina Holmanová -
Zpracování ryb a ekonomika prodeje filet
Pavel HOUSKA -
Zpracování ryb v ČR
Pavel HOUSKA
Název
Vložil
Vloženo
Práva