Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa – Bc. Tereza Daňková
Bc. Tereza Daňková
Diplomová práce
Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa
Effect of different dietary protein sources in fattening bulls of Fleckvieh cattle on meat quality parameters
Anotace:
Produkce masa s optimálními nutričními a organoleptickými vlastnostmi je nezbytnápro uplatnění se na současném trhu. Pro zajištění vyvážené a ekonomicky rentabilní výživycharakteristické dostatečnou intenzitou růstu vykrmovaného skotu je nezbytné do krmné dávkydoplňovat živiny v koncentrované formě. V současné době je celosvětově nejčastějivyužívaným bílkovinným zdrojem sójový extrahovaný šrot. Vzhledem …víceAbstract:
Current markets require a consistent supply of meat with high nutritionaland organoleptic quality. The use of dietary concentrates is necessary to achieve rapidand efficient growth of fattened cattle. Soybean meal is presently the most frequently useddietary protein source in cattle diets. However, due to efforts to utilize especially locallyproduced feedstuffs as well as due to a negative perception …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DAŇKOVÁ, Tereza. \textit{Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/y5lk5x/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv struktury, složení a koncentrace pigmentů s obsahem Mg či Zn na fyzikální a antikorozní vlastnosti organických povlaků na bázi epoxyesterových pryskyřic
Dominik Řezníček -
Fyzikální vlastnosti a krystalizace polymerů PLLA/PDLA
Štefan Makariv -
Vlastnosti organických povlaků v závislosti na obsahu a složení antikorozních pigmentů
Josef Škorpík -
Vliv materiálového složení a tvaru na vybrané fyzikální vlastnosti sendvičových konstrukcí
Ladislav Fojtl -
Vliv lipidického složení na fyzikální vlastnosti organogelů
Katsiaryna Alishevich -
Vliv složení IIR kaučukové směsi na mechanické vlastnosti a permeabilitu
Pavel Koseček -
Vztah bezrohosti k mléčné užitkovosti u plemene český strakatý skot
Michaela Buřvalová -
Vhodnocení vlivu reprodukce na mléčnou užitkovost dojnic plemene český strakatý skot
Kamila ŠVAJLENOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva