Bc. Eliška Sýkorová

Diplomová práce

Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení

The Effect of Selected Factors on the Quality of French Fries - Inovation of Laboratory Courses
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo zkoumání vlivu vybraných parametrů na kvalitu hranolek a vytvoření návodu pro cvičení z Technologie potravin rostlinného původu. Za zkoumané parametry, které se měnily, bylo zvoleno blanšírování, kdy byla použita teplota 70, 75 a 80 ? 1 °C po dobu 5 minut. Dalším zkoumaným faktorem bylo smažení, kde byly vzorky vystaveny teplotě 175 ? 2 °C po dobu 3, 4 nebo 5 minut. Tímto …více
Abstract:
The aim of this thesis was to investigate the effect of selected parameters influencing the quality of French-fries. Moreover, a secondary aim was the development of a laboratory manual for the course of Food technology of plant origin. Among the evaluated parameters was blanching process, during which were applied temperatures of 70, 75 and 80 ? 1 °C for a period of 5 minutes. Additionally, another …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sýkorová, Eliška. Vliv vybraných faktorů na kvalitu bramborových hranolek - inovace laboratorních cvičení. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe