Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády – Iva Ležáková
Iva Ležáková
Bakalářská práce
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
The influence of cocoa beans combinations differing in country of origin used on the properties of chocolate
Anotace:
Bakalářská práce zkoumá vztahy mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretická část se zaměřuje na popis surovin používaných při výrobě čokolád, na proces pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao.). Dále podrobně popisuje výrobu čokolády pomocí tradičních metod. V praktické části bylo provedeno senzorické hodnocení, které mělo za cíl zjistit, zda čokolády vyrobené ze směsí …víceAbstract:
The bachelor's thesis examines the relationship between the origin of cocoa beans and the characteristics of the produced chocolate. The theoretical part focuses on the description of the raw materials used in the production of chocolates, on the process of growing the real cocoa tree (Theobroma cacao). It also describes in detail the production of chocolate using traditional methods. In the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ležáková, Iva. Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Eva Burianová -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Senzorické hodnocení jakosti bílých jogurtů
Žaneta Olbertová -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových šťáv z jablek
Nicola Sochorcová -
Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby
Lucie KRŮČKOVÁ -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK