Tereza Grančičová

Bakalářská práce

Biogenne amíny vo víne

Biogenní aminy ve víně
Anotace:
Tato práce se svým obsahem zaměřuje na biogenní aminy ve víně. V teoretické části jsou popsány biogenní aminy, jejich vznik, funkce biogenních aminů, struktura, faktory, které ovlivňují jejich tvorbu, ale také výskyt a podmínky pro tvorbu biogenních aminů v potravinách. Další část teorie je zaměřena na mikroorganismy, které produkují biogenní aminy a faktory zvyšující toxicitu biogenních aminů. Třetí …více
Abstract:
This thesis is focused on biogenic amines in wine. Theoretical part describes the biogenic amines, functions of biogenic amines, the structures, the factors that affect biogenic amines, but also the occurrence and conditions for biogenic amines in food. Another part of the theory is focused on microorganisms that produce biogenic amines and factors that increase the toxicity of biogenic amines. The …více
Abstract:
Táto práca sa svojim obsahom zameriava na biogénne amíny vo víne. V teoretickej časti sú opísané biogénne amíny, ich vznik, funkcie biogénnych amínov, štruktúra, faktory, ktoré ovplyvňujú ich tvorbu, ale aj výskyt a podmienky pre tvorbu biogénnych amínov v potravinách. Ďalšia časť teórie je zameraná na mikroorganizmy, ktoré produkujú biogénne amíny a faktory zvyšujúce toxicitu biogénnych amínov. Tretia …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta