Bc. Šárka Drdová

Diplomová práce

Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek

The Influence of Tea Preparation on the Quantity of Phenolic Compounds
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou …více
Abstract:
This diploma thesis deals with different influence of black and green tea preparation on phenolic substances content. To set their content high-performance liquid chromatography was used. In the theoretical part there is more detailed description of tea and its processing and manufacturing. Precisely described are all tea compounds and its positive impact on human health. n the experimental part 18 …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
  • Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Drdová, Šárka. Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická