Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek – Bc. Šárka Drdová
Bc. Šárka Drdová
Diplomová práce
Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek
The Influence of Tea Preparation on the Quantity of Phenolic Compounds
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá různými vlivy přípravy černého a zeleného čaje na obsah fenolických látek, které se stanovují metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V teoretické části je bližší seznámení s čajem a jeho výrobou. Podrobně jsou popsány složky čaje a jejich prospěšný účinek na lidské zdraví. V experimentální části je analyzováno 18 fenolických látek vyskytujících se v čaji vysokoúčinnou …víceAbstract:
This diploma thesis deals with different influence of black and green tea preparation on phenolic substances content. To set their content high-performance liquid chromatography was used. In the theoretical part there is more detailed description of tea and its processing and manufacturing. Precisely described are all tea compounds and its positive impact on human health. n the experimental part 18 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Drdová, Šárka. Vliv přípravy čaje na obsah fenolických látek. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Příprava derivátů cytokininů s fenolickými látkami
Magdaléna ZVONKOVÁ -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Příprava a testování derivatizačního činidla pro analýzu látek s fenolickou funkční skupinou hmotnostní spektrometrií s elektrosprejovou ionizací
Robin BOMBERU -
Bioaktivní látky ve vybraných bylinných a ovocných čajích
Barbora BARTOŠOVÁ -
Příprava poloxamerních částic s obsahem fenolických sloučenin
Jana Šmédková -
Biologicky významné látky v bylinných čajích u čeledi hvězdnicovité
Lenka Stejskalová -
Historie čaje, čaj jako podnikatelský záměr
Victoria Arlazarova -
Návrh marketingových strategií pro zelený čaj: Analýza a modifikace kupního rozhodování spotřebitele
Pavel Trnka