Využití NIR spektrometrie k hodnocení kvality mlékárenských výrobků. – Adéla Krumplová
Adéla Krumplová
Bakalářská práce
Využití NIR spektrometrie k hodnocení kvality mlékárenských výrobků.
Application of NIR spectroscopy for quality control od dairy products
Anotace:
Tato práce je zaměřena na využití NIR spektrometrie pro kontrolu kvality mlékárenských výrobků. Popisuje princip měření, měřící techniku a způsoby vyhodnocování naměřených spekter. V následující části je popsána legislativa, pro kontrolu kvality mlékárenských výrobků. Dále je zde zpracovaný literární přehled o využití NIR spektrometrie pro stanovení mléka a mlékárenských výrobků z hlediska analýzy …víceAbstract:
This thesis is focused on the use of NIR spectroscopy for quality control of dairy products.It describes the measuring principle, measuring equipment and methods for evaluation of measured spectra. The following section describes the legislation, quality control of dairy products. There is also treated review of literature on the use of NIR spectroscopy for the determination of milk and dairy products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu formaldehydu v dřevotřískových a dřevovláknitých deskách pomocí NIR spektrometrie
Tereza Adamová -
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Kvalita a rozsah mléčných výrobků se zaměřením na sýry
Šárka Horváthová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Mikrobiologická kvalita mléka a mléčných výrobků
Alena Formáčková -
Kvalita mléčných výrobků fermentovaných mikroorganismy izolovanými z velbloudího mléka
Barbora Melicharová -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva